Hollbringen Saga

Az ostrom után

Nos élelem mivel embert ettek már egy ideje így élelmet nem zsákmányoltatok.
Fegyverek azok vannak kb 40 katonának elegendő+ A várúr pallosa és páncéljának egykét része ami bc, csakhogy senki sem javasolja hogy azt most magatokkal vigyétek.
A kincstár üres ellenben az oltáron lévő elhízott tumorszerű hatalmas fogas szájú lényt mintázó szobor színarany, egykét embered szerint Nurglét az egyik démonurat ábrázolja és fel is van szentelve.
Az egész kastélyt a rothadás és romlás szaga árasztja el, a várudvarban próbáltak ásni de mikor rájöttek hogy szintiszta gránitsziklára épült a vár akkor a váron kívül ástak tovább igy a vár teljesen védhető és lezárható egy kisebb egység is biztosítani tudja a védelmét csak hihetetlenül gyorsan papokra van szükség.
A terület egykoron a folyó és az ősi csatorna ipszilonjában helyezkedik el északi része mocsaras a tönkrement csatorna miatt viszont déli része egy hatalmas egybefüggő termékeny síkság erdőkkel tarkítva a hat darab faluban a felderítők nem találnak egy lelket sem szekérnyomok vezetnek a kastélyhoz valószínű ők voltak az élelem és az áldozat.
…………………..

A sereg innen átkel Festőfüvesd területeire ahol nyugodttan megalhat mivel ott Szikla Mike az úr az átkelést öt folyami gálya biztosítja. Most legalább láthatja Albert milyen változtatásokat eszközölt Szikla.
Festőfüvesd ünnepli hazatérő urait mind Szikla mind Albert megkapja a tiszteletteljes fogadást, ünnepséget rendeznek amin sok sült bor és a nomádok furcsa levesszerű raguja mellett minden van ami szem szájnak ingere.
A kisváros fejlődésnek indult sok az ujj épület és a fal is épül a város szélén pedig egy majdnem kész aréna díszeleg, a kikötő a folyón roskadozik a méretre vágott kőtömböktől mellette fegyveres örök strázsálnak Draksis zsoldosai.
Szikla Mike-t úgy ünnepli a városa mintha nem három hete ment volna el hanem egy éve látott szeretett fivérét látná ismét mindenki.
Meleg étel és pihenés után egy nap után a sereg újra úton van a készleteket frissítették irány észak Festőfüvesd határánál három csapattá bomlik a sereg és így folytatják útjukat.

Sandpoint területe a területen áthaladva kisebb falusi közösségekbe botlani akik földműveléssel foglalkoznak nincs ellenállás bár csodálkozás az van nem hitték volna hogy Hollbringen lobogót láthatnak még hisz náluk az a hír járta hogy a család kihalt így független terület lettek, persze leteszik a hűségesküt és elmondják hogy a városban egy folyami kereskedőház az úr sok fegyveressel de mivel folyamatosan kinn vannak a hajóik így most aránylag kevés harcos vigyázza a városka falait.
Tomas Hansenton a városka előjárója.
Amint a sereg beér a városka ódon falai alá a falon szolgálatban lévő kalózszerű őr a kezdeti mélabúból majdnem a szivinfarktus szélére sodródik és belefúj a kürtbe.
Legalább 10-20 fegyveres jelenik meg a falakon majd hamarost megérkezik az előjáró és kapukat nyittat a lobogóknak, mézesmázos hangon fogadja Hollbringen urat.
A városka körülbelül 600-700 főt számlál a kikötőben három folyami hajó ugyanaz a típus mint lentebb amit elfogtatok, valamint tucatnyi halászcsónak.
A terület erdős dombos vidék állattartással favágással valamint halászattal és kereskedelemmel foglalkozik. A dokkoknál körülbelül száz-kétszáz fegyveres tengerészféle dolgozik éppen rakodnak a hajókra.

Comments

bazo

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.